Hotell vid Gatwick flygplats

Hotell vid Gatwick flygplats

När du är trött efter en lång flygtur eller när du vill ta det lugnt samma dag som du ska checka in kan det vara skönt att slippa åka långväga och stressa. Då kan det vara bra att veta vilka övernattningsmöjligheter det finns runt omkring Gatwick flygplats.

I den här guiden ska du även få med dig lite värdefull information i bagaget – information om olika hotell och boenden i olika prisklasser så att du kan boka i god tid alternativt bege dig direkt till det önskade boendet i lugn och ro. Samtliga av de nedanstående boendealternativen finns tillgängliga på Booking.com där de har fått goda omdömen av tidigare gäster.

Sofitel

Bara 500 meter från Gatwicks norra terminal ligger det 4-stjärniga hotellet Sofitel, till vilket du kommer genom att gå genom en gångtunnel direkt från flygplatsen. Smidigare kunde det inte bli. Behöver du åka direkt till den södra terminalen går ett litet tåg som förbinder hotellet och ankomsthallen. Bokar du det här hotellet kan du vara säker på att få all den service du önskar, snabb förbindelse med Gatwick flygplats, 3 fina restauranger, barer och underbart sköna rum som dessutom är ordentligt ljudisolerade. Det ska tilläggas att hotellet också erbjuder valutaväxlingsmöjligheter.

Pris: Snittpriset per natt för 2 ligger på ca 1 500 kronor och då får du verkligen valuta för pengarna.

Booking.com
sofitel hotell gatwick 1024x768 - Hotell vid Gatwick flygplats
Sofitel

Hampton by Hilton Gatwick

Hampton by Hilton ligger ca 700 meter från North Terminal på Gatwick flygplats och erbjuder 3-stjärniga rum med alla faciliteter. På hotellet finns även en bar och en restaurang, ett gym och andra förmåner på rummen för sina gäster. Rummen är moderna och tysta, vilket kan vara skönt att veta om du vill vara säker på att få en god natts sömn. Om du vill slippa åka en längre bit och samtidigt efterfrågar bekvämlighet är Hampton by Hilton det ultimata valet.

Pris: Snittpriset per natt för 2 ligger på ca 1 100 kronor.

OBS! Det ska tilläggas att det ligger ett annat Hilton-hotell endast 200 meter bortom detta boende där priserna är ca 200 kronor lägre per natt.

Booking.com
hilton gatwick hotell 1024x682 - Hotell vid Gatwick flygplats
Hampton by Hilton

Courtyard by Marriott

Cirka 1 km från Gatwick flygplats och en 10 minuters promenad från den södra terminalen, ligger Marriott hotell. Hotellet ser mycket modernt ut och har lagt ned ganska mycket krut på både rummens design och sängarna som är av king’s size-modell. Rummen är betydligt större än många andra hotellrum i närheten, så vill du ha ordentligt med utrymme är det hit du ska gå. Marriott har också en juniorsvit med både stor dubbelsäng och en bäddsoffa – något att ha i åtanke om du reser med familj. Det är också ett bra hotell om du vill hyra bil på Gatwick eftersom det ligger i nära anslutning till hyrbilsfirmorna och deras parkering. Det tål också att nämnas att hotellets restaurang har fått utmärkelser, inte minst på grund av deras utsökta hamburgare.

Pris: Snittpriset per natt för 2 ligger på ca 750 kronor.

Booking.com
marriott london gatwick 1024x711 - Hotell vid Gatwick flygplats
Courtyard by Marriott

Airport Inn

Om du föredrar lite lägre rumspriser och inte har alltför stora krav på vare sig lyx eller läge, så kan du boka ett rum på Airport Inn som ligger ca 3 km från Gatwick. Standarden är ok, med engelska mått mätt, men du måste betala för wi-fi. Boka dubbelsäng eller tvillingsängar om ni är 2 stycken som delar. Även om läget inte är det perfekta så erbjuds direkta transfermöjligheter till flygplatsens båda terminaler, vilket tar ca 10 minuter.

Pris: Snittpriset per natt för 2 ligger på ca 460 kronor.

OBS! Detta hotell kan mot en extra kostnad tillåta husdjur.

Booking.com
gatwick airport inn hotell 1024x561 - Hotell vid Gatwick flygplats
Airport Inn

Sammanfattning

Det ligger naturligtvis en rad fler boenden runt om Gatwick och de flesta hotell ligger norr om flygplatsen. Är du ute efter ett bed&breakfast kan det vara värt att nämna att det är ganska ont om dessa typer av boenden i närheten av flygplatsen, men däremot kan du även hitta billiga alternativ som Ibis, Premier Inn och Holiday Inn. Dessa exempel ligger dock ännu längre bort än de ovan listade.

Booking.com