Konferens

Konferens

Hålla konferensen på Gatwick? Har vi blivit galna? Nej, faktum är att det finns flera fördelar med att hålla konferensen för de anställda eller företagets kunder i anslutning till flygplatsen.

När deltagarna kommer från hela världen

Största fördelen med att hålla en konferens vid en internationell flygplats är om deltagarna kommer från hela världen. London Gatwick är som en av världens 50 mest trafikerade flygplatser ett mycket bra alternativ. Lägger du till att London Heathrow är topp 10 och att det finns bra flygtransfer där emellan så är det inte mycket att fundera över. Du får en kombination av bra förbindelser till Europa och övriga kontinenter.

Vilka erbjuder konferens?

Enklast är att ta kontakt med ett företag som specialiserat sig på konferensresor, som tex. svenska Travel2. Men det går även bra att direkt kontakta hotell och mässor i området.

Alla de större hotellen runt flygplatsen erbjuder mötesrum och mässlokaler. Väljer du Hilton, Marriott eller Sofitel så vet du att servicen ligger på en internationell hög nivå. De erbjuder mat från världens alla kök, stilrena hotellrum och trevliga barer att ta de informella mötena i. De erbjuder alla stora utrymmen där du kan samla hundra- eller tusentals gäster. De är även vana vid dessa typer av arrangemang och kan komma med tips på tillhörande aktiviter. Du får en kontaktperson som hjälper dig igenom hela processen från mötesrum till mat och boende. Dock ska man vara medveten om att hotellet vill att du göra allt via dem. Om du istället använder dig av en konferensbokare så är du friare att plocka från olika leverantörer.

Är ni en mindre grupp deltagare som ska träffas så kan ett alternativ till ett mötesrum vara att att ni bokar en svit på något av dessa hotell. Då får ni i regel tillgång till både ett mer formellt bord att sitta runt samt en soffgrupp att sitta och prata vid. Roomservice hjälper er med allt från lunch till fika och drycker. Det går att boka i förväg att de ska komma vid vissa klockslag.

gatwick hilton konferens 1024x385 - Konferens
Hiltons konferensanläggning

Om ni är en mindre grupp går det även bra att ha konferensen direkt på flygplatsen. I södra terminalen hittar du Regus Express som är ett coworking-koncept som bland annat erbjuder mötesrum att hyra över dagen. Även flera av flygplatsloungerna erbjuder mötesrum för affärsresnärer. Detta kräver dock att ni ankommer eller avreser flygplatsen samma dag.

Aktiviter i anslutning till konferensen

Med en flygplatstransfer in till London så har ni en av världens mäktigaste städer när det kommer till aktiviter. Här är det bara er fantasi som sätter gränserna. Vill ni hitta på något närmare så prata med hotellet eller er konferensförmedlare. De har oftast förslag på både utflykter men även roliga aktiviter ni kan göra på plats. Vad sägs om en champagneprovning eller att testa på flightspotting?