Hyrbil

Hyrbil

Många resenärer som landar på Gatwick och ska vidare väljer att hyra en bil, kanske för att ta sig vidare runt i Storbritannien eller helt enkelt för att slippa stressen på t.ex. bussar och tåg samt de dyra priserna på taxi. En hyrbil kan underlätta i många sammanhang om du har bråttom eller vill turista efter eget schema samt vill slippa släpa runt på tungt bagage. Ofta är det dessutom både lättare och smidigare att hyra och hämta bilen direkt på flygplatsen än att först åka in till städerna och leta bilfirma där.

Här är din hyrbilsguide på Gatwick Airport.

Biluthyrning på båda terminalerna

Hyrbilsfirmorna på Gatwick finns på både South och North terminal. Dock är de uppdelade och om du hittar ett företag på den södra terminalen är det inte säkert att samma företag ligger på norra terminalen. Bilarna hämtas dock alltid upp på ett gemensamt ställe.

Tillgång till hyrbilscentret

Om du landar på södra terminalen kommer du att hitta alla hyrbilsfirmor på bottenvåningen när du anländer. Följ de gula skyltarna med texten ”Car hire”. Om du däremot landar på den norra terminalen så måste du ta ett litet shuttle-tåg som på några minuter tar dig till hyrbilscentret på Lower Forecourt Road där alla bilarna finns.

Hyr bil online

För bästa pris rekommenderar vi att boka hyrbilen online innan avresa. Väl på plats är det oftast dyrare eftersom att bolagen vet att det är svårt att gå runt till alla diskar och jämföra priser. Vi rekommenderar Hyrabil.net för att boka hyrbil. De jämför inte bara hyrbilspriserna utan ställer biluthyrningsfirmorna mot varandra.

Exempel på hyrbilsfirmor och fordon att hyra

På Gatwick kan du hitta hyrbilsfirmor på både nationell och internationell nivå. De flesta av firmorna är större internationella aktörer, ett axplock kan ses nedan. Dock finns även brittiska, lokala företag tillgängliga. Priserna ligger på ungefär samma nivå.

 • KAYAK
 • Hertz
 • EuropCar
 • Avis
 • Budget
 • Sixt
 • Keddy
 • Alamo
 • Enterprise
 • Dollar & City Car
 • Truck Rentals

I utbudet av bilar finns både små och stora modeller som passar för ensamresenärer, par eller familjer & större sällskap. Du kan även hitta fordon av den lite större modellen som pickups, SUV:ar eller transportbilar.

Åldersgränser och tips inför bilhyrningen

I Storbritannien tillämpas en åldersgräns på 21 år för att få hyra bil. Vissa företag kräver dock 25 som lägsta åldersgräns, till exempel hyrbilsfirman Enterprise. En extra kostnad brukar tillkomma om du är under 25, av rena säkerhetsskäl. Denna kostnad ligger på mellan £13 – £40 per dag beroende på firma. Om du skulle vilja hyra ett så kallat prestigefullt fordon som en limousine eller en dyr sportbil kräver de flesta firmorna att du är över 30. Är du funktionshindrad och ska hyra bil är det viktigt att boka i förväg – minst 48 timmar innan upphämtning är reglerna på Gatwick.

OBS! Du ska alltid visa upp id-kort och giltigt körkort när du hyr bil.

Extra avgift för att hyra bil på flygplatsen

Normalt tillkommer inga dolda kostnader när du hyr bil i Storbritannien, men det finns en extraavgift för att hämta och hyra din bil på flygplatsen. Detta enbart eftersom hyrbilsfirmorna själva betalar en ”hyra” för att få ställa sina bilar på Gatwicks parkering. Denna kostnad tar de in med hjälp av denna avgift.

Ta dig till London och andra städer med bil

Från Gatwick in till London tar det ca 1,5 timme om det inte är rusningstrafik. Ta motorväg M23. Ska du vidare till Brighton tar du väg A23. Resan tar ca 40-45 minuter. Vill du vidare till andra delar av Storbritannien tar du M25 som länkar dig vidare med det stora vägnätet. Den närmaste orten heter Crawley och dit tar du dig på ca 20 minuter.