Shopping på flygplatsen

Shopping på flygplatsen

Passa på att shoppa på Gatwick när du har lite tid att döda mellan två flyg. Shoppinghallen ligger tillsammans med de flesta restaurangerna och detsamma gäller för både South och North terminal. Normalt är butikerna öppna näst intill dygnet runt med undantag för juldagarna och nyårsdagarna. Öppettiderna är mellan 04:00 och 21:00 på båda terminalerna. Shoppinghallarna ligger efter säkerhetskontrollerna på Gatwick så när du har gått igenom dem är det bara att ta fram plånboken och handla! Vissa butiker kan du även hitta innan security check. Läs igenom vår shoppingguide för London Gatwick – något att ha när du får köplust eller tid över.

Shoppingutbudet

Det finns ett stort antal butiker att välja mellan på Gatwick. Från modeaffärer och kosmetik till apotek, bokhandlar och väsk & sko-butiker – och vidare till mindre versioner av kända varuhus. Det går till och med att hitta en minivariant av Harrods – det stora lyxiga varuhuset i London. Om du vill ha en detaljerad karta på alla butiker kan du gå in på ”Maps of shops” på Gatwick Airports hemsida och se exakt var din favoritaffär ligger. Shoppa prylar och mode ur en selektion av både nationella och internationella varumärken. Här följer en liten fingervisning av butiker på Gatwick.

  • Boots
  • Jo Malone
  • WHSmith
  • Harrods
  • Superdry
  • Fataface
  • Anna Summers
  • Accessorize m.fl.

Mer info! Se länken: https://www.gatwickairport.com/at-the-airport/shopping-eating/Shopping-Maps/

The Village & The Avenue – södra och norra terminalens shoppinghallar

Man har namngett de båda terminalernas shoppinglounger på Gatwick.

  • The Village – shoppingloungen på South Terminal
  • The Avenue – shoppingloungen på North Terminal

På den norra terminalen ligger den på andra våningen efter säkerhetskontrollen och på den södra terminalen finner du flertalet butiker på fjärde våningen efter säkerhetskontrollen. Märk dock väl att det även finns ett litet antal butiker precis innan säkerhetskontrollen på både södra och norra. Bra tips om du har glömt något viktigt att ta med i handbagaget.

Många av butikerna som ligger i den ena terminalen återfinns även i den andra, så om du redan sett något online och vill prova eller titta på det i verkligheten innan du slår till så är sannolikheten stor att du finner det oavsett i vilken terminal du befinner dig i på Gatwick. I annat fall kan du förbeställa det på nätet.

Reserve & collect

Du som tycker det är mer behändigt att shoppa online för att sedan hämta upp dina varor snabbt innan ditt flyg avgår, kan använda dig av tjänsten Reserve & collect. Då handlar du online, reserverar det och hämtar upp på specifik plats inne i flygplatsen.

Kolla in Gatwicks erbjudanden

Precis som många andra butiker och e-handlare har även Gatwick en rad erbjudanden under året – exempelvis till jul. Kika på hemsidan så kan du göra fynd både online och på plats!

Shopping nära Gatwick Airport

Du behöver inte åka in till fancy London bara för att shoppa. Nära eller i relativt nära anslutning till Gatwick-flygplatsen ligger många småorter och städer som har ett bra shoppingutbud utan att du behöver ta dig in till huvudstaden. Fynda i till exempel Crawley, Lewes, Dorking, Brighton och Guildford och utforska andra typer av shoppingstråk.